Депутати Херсонщини ніколи не визнають спроб створити «народну республіку» – міський голова

Депутати Херсонщини ніколи не визнають спроб створити «народну республіку» – міський голова

Укрінформ
Депутати Херсонщини ніколи не визнають спроб створити на території області «народну республіку», адже Херсонська область — це частина суверенної та унітарної України. 

Про це у Фейсбуці написав Херсонський міський голова Ігор Колихаєв, передає Укрінформ.

За його словами, зараз Україною шириться інформація щодо проведення 13 березня 2022 року в Херсоні так званого «референдуму» за створення в Херсонській області «народної республіки», але такий сценарій не буде реалізовано. 

"Депутати Херсонської обласної ради VIII запевняють усіх, що Херсонщина – це частина суверенної та унітарної України. Ніякі інші сценарії не підтримуються ані мешканцями області, ані представниками депутатського корпусу обласної ради, ані законно обраною народом місцевої влади. Депутати Херсонщини ніколи не визнають спроб створити на території Херсонської області «народну республіку» та загарбати частину України", - йдеться в дописі.

Колихаєв також наголосив, що він як Херсонський міський голова та депутатський корпус Херсонської міської ради приєднуються до колег і наголошують: "Херсон був, є та залишатиметься територією України!"

«Херсонщина не скорена та протистоїть загарбнику. Наші серця б’ються в такт зі всією Україною, яка боронить себе від окупантів. Херсон – це Україна! Ми – це Україна. Україна – суверенна та єдина. Від сходу до заходу, від півдня до півночі. Все інше це провокація та підлі інсинуації ворога» - додав міський голова.

Тим часом у соцмережах з’явився сценарій імовірного референдуму, який проходитиме під контролем російських окупантів та проросійського депутата Кирила Стремоусова, якого загарбники збираються призначити на посаду «народного мера» замість Колихаєва.

Наразі вже є звернення так званої "нової влади" до громадян, де йдеться про санкції та обмеження несанкціонованих мітингів та зібрань.

Як повідомлялося, Херсонська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом готування до посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 110 КК України).

За даними слідства, на території області окупанти готують проведення незаконного референдуму та створення квазіреспубліки - «хнр». Для цього вони намагаються схилити та вмовити депутатів Херсонської обласної ради співпрацювати з окупаційними військами.

Депутати облради на екстреному засіданні ухвалили звернення, в якому наголосили, що Херсонщина - це Україна. Від 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-