Рятувальники зі складу ООС потрапляють під обстріли, троє поранених

Рятувальники зі складу ООС потрапляють під обстріли, троє поранених

Фото
Укрінформ
Протягом доби підрозділами ДСНС, які входять до складу Об’єднаних сил здійснено 46 виїздів на ліквідацію наслідків бойових дій, незважаючи на суто мирне спрямування роботи, рятувальники потрапляють під ворожий вогонь.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Операція Об'єднаних Сил у Фейсбуці.

Зокрема, внаслідок обстрілів населеного пункту Сєвєроденецьк один співробітник 35 Державної пожежно-рятувальної частини (ДПРЧ) отримав осколкове поранення черевної порожнини. Під час обстрілу населеного пункту Лисичанськ пошкоджено вікна у будівлі 64 ДПРЧ - загиблих, постраждалих немає. Під час проведення робіт з розмінування в населеному пункті Покровськ два піротехніки отримали травми (осколкові поранення та вибухотравми) внаслідок детонування вибухонебезпечного предмету. Постраждалі були доправлені до міської клінічної лікарні населеного пункту Покровськ для надання медичної допомоги.

Крім того, ООС повідомляє, що за добу ліквідовано 4 пожежі, залучено 11 одиниць техніки та 56 чоловік особового складу. Рятувальники також відпрацювали 39 заявок населення щодо обстеження відкритих територій та приватних житлових, багатоквартирних будинків на предмет виявлення вибухонебезпечних предметів.

Також співробітники 30 ДПРЧ підвезли воду для потреб населення до районного будинку культури населеного пункту Попасна та евакуйовали 2 особи (з них 1 людина з особливими потребами) з небезпечного місця до захисної споруди; співробітниками ДСНС евакуйовано літню жінку з квартири у населеному пункті Сєвєродонецьк.

На даний час пошкоджено будівлі дитячого садка та дитячого будинку «ІСКОРКА» в населеному пункті Лисичанськ; пошкоджено лінію електропередач 110 кВт в населеному пункті Сєвєродонецьк, внаслідок чого частина міста залишилася без електропостачання, кількість абонентів уточняється.

Станом на 18.00 5 березня 2022 року евакуйовано близько 400 осіб з населених пунктів Волноваського району Донеччини до безпечних районів. В період з 24 лютого 2022 року евакуйовано з населених пунктів Луганської області близько 5 тисяч осіб та з населених пунктів Донецької області близько 2800 осіб.

Як повідомлялося, з 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.

Фото: ООС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-