У Сумах електропостачання частково відновили, Лебедин, Охтирка - досі без світла

У Сумах електропостачання частково відновили, Лебедин, Охтирка - досі без світла

Укрінформ
На Сумщині відновлюють електро-, тепло- та водопостачання після бомбардування. У Сумах подачу електроенергії частково відновлено, а Лебедин і Охтирка досі залишаються без електрики.

Про це сказав у відеозверненні у Телеграмі керівник Сумської ОВА Дмитро Живицький, передає Укрінформ.

“На Сумщині відновлюється електропостачання, на жаль, у багатьох містах неможливо повністю на 100 % його відновити. Було вщент зруйновано підстанцію біля міста Лебедин, це місто залишається без електроенергії і без електрозв’язку, зараз вирішується, яким чином можна буде приєднати електроенергію і дати тепло для Лебедина", - зазначив Живицький.

Він додав, що електропостачання у Сумах частково було відновлено буквально за декілька годин після бомбардування. Однак у багатьох районах міста Суми немає води, бо нема електроенергії для підкачки і водозабору.

Що ж до Охтирки - тут зруйновані котли і машинне відділення Охтирської ТЕЦ, зруйновані опори та лінії електропередач, сказав Живицький.

За його словами, в області працюють усі комунальні служби, а проїзд у комунальному транспорті в Сумах — безкоштовний.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Запроваджено воєнний стан. Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-