У Зимненському монастирі на Волині ДБР провело обшуки

У Зимненському монастирі на Волині ДБР провело обшуки

Укрінформ
У Зимненському жіночому монастирі, який знаходиться у підпорядкуванні УПЦ московського патріархату на Волині ДБР провело обшук.

Про це повідомляє у Фейсбуці Святогорський Успенський Зимненський монастир, передає Укрінформ.

«3 березня у Святогорському Зимненському жіночому монастирі працівниками Державного бюро розслідувань було проведено загальний обшук території, храмів, кімнат та побутових приміщень та усіх будівель», - йдеться у повідомленні.

В монастирі інформують, що в обителі не було виявлено нічого, що могло б становити загрозу Зимненській громаді та загрожувати життю людей.

«У монастирі щоденно возносять молитви за припинення війни та за воїнів, які захищають нашу Україну», - додають у повідомленні.

Святогорський Успенський Зимненський ставропігійний монастир — давній український монастир ченців східного обряду, розташований у с. Зимному (Володимир-Волинський район, Волинська область). Припускають, що його заклав великий князь Володимир у 992—993 рр. Давніше — чоловічий, спочатку православний, згодом унійний; нині — жіночий, перебуває в користуванні УПЦ (МП).

Як повідомляв Укрінформ, священнослужителі Львівської єпархії УПЦ московського патріархату напередодні, 3 березня, першими в Україні виступили за повну незалежність від Росії. Вони звернулися до правлячого Архиєрея митрополита Філарета із проханням щодо проголошення повної автокефалії від РПЦ на Архиєрейському соборі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-