Після ультиматуму мешканці Конотопа влаштували російським військовим «коридор ганьби»

Після ультиматуму мешканці Конотопа влаштували російським військовим «коридор ганьби»

Відео
Укрінформ
Після ультиматуму російських військових мешканці Конотопа влаштували їм «коридор ганьби» зі свистом та криками «Уходите!»

Відеозапис, як це відбувалося, оприлюднили у Твіттері користувачі, передає Укрінформ.

Жителі міста Конотоп Сумської області влаштували «коридор ганьби» російським військовим, які приходили до мера міста Антона Семеніхіна з ультиматумом: або їм здають Конотоп, або місто накривають з артилерії.

Конотопці освистали росіян та послали їх «слідом за російським кораблем», люди кричали загарбникам «Уходите!».

Відео 18+

Як повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький у своєму Телеграмі, «розмова з росіянами в Конотопі уповноваженого мною від військової адміністрації тривала близько 12 хвилин. Я був на гучному зв’язку під час перемовин.

«Домовленість наступна: ні про яку зміну влади мова не може йти. Вони зацікавлені в правопорядку. Введення військ не буде. Прапор український − на місці. Є домовленість, що ми по них не будемо стріляти і не буде взаємних провокацій», - додав Живицький.

Він повідомив, що росіяни залишаються стояти на своїх позиціях. Буде забезпечено безперешкодний проїзд комунального транспорту і служб, автомобілів швидкої, з продуктами, гуманітарних вантажів.

Також Живицький додав, що для забезпечення безпеки в місті і контролю українськими добровольцями додатково будуть встановлені блокпости в глиб міста Конотоп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-