На Закарпатті просять людей, які шукають прихисток, обирати іншу трасу замість Київ-Чоп

На Закарпатті просять людей, які шукають прихисток, обирати іншу трасу замість Київ-Чоп

Укрінформ
На Закарпатті просять людей, які їдуть з Києва та інших міст в область, обирати інші дороги. Крім магістралі Київ-Чоп М06, варто скористатися трасою Н09 та Н13.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в прес-службі Закарпатської ОДА.

"На Закарпатті наразі немає ажіотажу із переселенцями - люди, які приїжджають в область, як правило, самі знаходять собі житло у містах та селах області. Утім є перевантаження транспортним потоком магістралі М06 Київ - Чоп. Відтак, просимо громадян, що їдуть на Закарпаття, скористатися також іншими дорогами - Н-09 Мукачево-Рогатин та Н-13 Ужгород - Самбір", - повідомили в ОДА.

Зазначається також, що на ранок 25 лютого значно зменшилися черги на кордонах області до Угорщини та Словаччини через загальну мобілізацію населення та обмеження виїзду за кордон чоловікам 18-60 років.

Як повідомляв Укрінформ, на Закарпатті створено гуманітарний штаб для комунікації щодо розміщення евакуйованих осіб. Громадян, які приїхали в область з інших регіонів країни, просять звертатись за вказаними номерами телефонів: (0312) 63 04 40, (0312) 61 54 65, (0312) 61 66 74 та (096) 284 33 68. У громадах готують приміщення, спортивні зали, клуби та інші допустимі об’єкти, ліжко-місця для прийому переміщених осіб. Також в області готуються до організації харчування переселенців.

Від 6 години ранку 24 лютого усі санаторії та готелі на Закарпатті приймають людей з інших областей на поселення та розміщують їх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-