Івано-Франківськ готовий прийняти до 30 тисяч людей зі східних областей – мер

Івано-Франківськ готовий прийняти до 30 тисяч людей зі східних областей – мер

Укрінформ
В Івано-Франківську на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій обговорили питання про готовність прийняти до 30 тисяч людей, які вирішать переїхати зі сходу країни.

Для їх поселення в місті залучають приміщення освітніх закладів та гуртожитки, повідомив у Фейсбуці Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків, передає Укрінформ.

«Провели засідання комісії з питань ТЕБ і НС. Обговорили готовність приймати людей зі сходу України. Для того, аби організувати поселення, залучаємо приміщення освітніх закладів, гуртожитки ПТУ та вишів, в разі потреби задіємо табір «Лімниця». Якщо виникне критична ситуація, Івано-Франківськ готовий прийняти до 30 тисяч людей», - зазначив Марцінків.

За його словами, першочергово йдеться про мешканців з міст-побратимів Донецької та Луганської областей.

Один із крайніх варіантів, зазначив мер Івано-Франківська, це створення наметових містечок за участю міжнародних партнерів. Нині місцева влада вже опрацювала земельні ділянки на території громади, де можна розгорнути такі містечка.

Читайте також: Західні області України можуть прийняти мільйони переселенців – Садовий

Наразі в місті обговорюють необхідні заходи для того, щоб працювали об’єкти критичної інфраструктури. Влада вже скерувала кошти на придбання дизельних генераторів та медикаментів для комунальних медзакладів.

Комунальний оздоровчий табір «Лімниця» працює у селі Вістова Калуського району.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-