На Закарпатті готові прийняти переселенців, ідуть перемовини із санаторіями та готельєрами

На Закарпатті готові прийняти переселенців, ідуть перемовини із санаторіями та готельєрами

Укрінформ
Закарпаття готове приймати вимушених переселенців зі Сходу країни у разі війни, в регіоні влада веде перемовини із санаторіями та власниками готельного бізнесу.

Про це на брифінгу повідомив голова Закарпатської ОДА Віктор Микита, передає кореспондент Укрінформу.

"Кожна область країни у разі війни повинна мати свою роль, Закарпаття в даному випадку розглядається як та територія, де можуть тимчасово розміститися громадяни, які постраждали внаслідок воєнних дій на сході України. У нас в області є напрацьований зрозумілий механізм дій на такий випадок. Уже зараз ведемо перемовини з готельним бізнесом та санаторіями Закарпаття", - сказав Микита.

Він також додав, що наразі в області вже багато приїжджих співвітчизників із інших регіонів.

"Люди знімають квартири, будинки, хтось бажає придбати тут нерухомість. І влада, і місцеве населення сприятимуть їхньому комфортному перебуванню в регіоні", - сказав Микита.

Раніше Укрінформ зазначав, що в містах Закарпаття зросла оренда житла, запитують в основному 1-2-кімнатні квартири. Попит з'явився тому, що сюди від можливої війни переїжджають люди з міст-мільйонників.

Як повідомлялося, на початку лютого 2022 року Росія перекинула до Білорусі кілька тисяч своїх військових у рамках спільних навчань «Союзна рішучість-2022».

Окрім того, Росія зосередила біля кордону з Україною та на тимчасово окупованих українських територіях до 190 тис. військовослужбовців.

Читайте також: Їдуть жителі мільйонників: в Ужгороді зросли ціни на оренду житла

21 лютого президент Росії підписав укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Укладені угоди між цими квазіреспубліками і Росією передбачають надання їм військової допомоги. Росія таким чином відкрито визнала свою військову присутність на території ОРДЛО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-