На Прикарпатті захисні споруди можуть укрити майже 100% населення - ОДА

На Прикарпатті захисні споруди можуть укрити майже 100% населення - ОДА

Укрінформ
На Прикарпатті фонд захисних споруд може укрити майже 100% населення.

Про це повідомляє Івано-Франківська ОДА з посиланням на начальника управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Володимира Стебницького, передає Укрінформ.

«Наявність фонду захисних споруд дає можливість укрити майже 100% населення області», - зазначив Стебницький, розповідаючи про захист населення області від факторів небезпеки, що виникають внаслідок надзвичайних ситуацій у мирний час та дії засобів ураження в умовах ускладнення воєнно-політичної ситуації.

За словами Стебницького, прикарпатський фонд налічує 790 захисних споруд, в тому числі – 112 сховищ, та 678 протирадіаційних укриттів, з яких 78% готові або обмежено готові до використання за призначенням. У них може укритися 107,6 тис. осіб.

«Разом з тим, для укриття прикарпатців можуть бути використані понад 200 тисяч підвальних та інших заглиблених приміщень у приватних садибах, переважно в сільських населених пунктах, загальною місткістю понад 700 тис. осіб (64% населення області)», - йдеться у повідомленні ОДА.

Читайте також: Кожен житель України має знати, де найближче укриття - глава МВС

Тут додають, що ще близько 200 тисяч прикарпатців можуть використати у разі потреби для укриття підвали та підземні стоянки.

Як повідомляв Укрінформ, у Краматорську на Донеччині опублікували мапу, де вказані 203 захисні споруди міста, які можуть бути використані як укриття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-