Оповіщення населення: Одеська мерія розгорне систему радіозв’язку, якщо не діятиме стільниковий

Оповіщення населення: Одеська мерія розгорне систему радіозв’язку, якщо не діятиме стільниковий

Укрінформ
Одеська міськрада готова розгорнути систему радіозв’язку між міськими службами, об’єктами цивільної оборони й, зокрема, сховищами, в яких зможуть перебувати мешканці міста у разі активізації військових дій із боку РФ.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йшлося на 13-й сесії Одеської міськради.

Депутати міськради внесли зміни до бюджету-2022 з урахуванням потреб розвитку підрозділів територіальної оборони.

«У межах плану оповіщення населення щодо дій у загрозливих ситуаціях ми розробили заходи з оснащення засобами радіозв’язку структур міськради, підрозділів та об’єктів цивільної оборони, а також сховищ для жителів в умовах можливої відсутності стільникового зв’язку. Можу сказати, що ми вже приступили до виконання цих заходів», - заявив на пленарному засіданні міський голова Одеси Геннадій Труханов.

За словами депутата Вадима Терехова, Одеса має бути готовою до ускладнення військової ситуації. І добре, що міська влада прагне не тільки забезпечити водою- та повітропостачанням жителів, яким, можливо, доведеться спускатись у сховища, а й забезпечити їх засобами радіозв’язку, якщо перестануть функціонувати стільникові телефони.

Він додав, що оснащення сховищ раціями не потребує значного фінансування з міського бюджету, оскільки вони наявні у міських службах і можуть стати важливим засобом оповіщення людей в умовах агресії з боку РФ.

Учасники сесії підтримали проєкт внесення змін до бюджету Одеської міської територіальної громади на 2022 рік, відповідно до вимог Закону України «Про основи національного спротиву», введеного в дію з 1 січня 2022 року.

Зокрема, ухвалено рішення про виділення 6 млн 710 тис. грн на реалізацію низки заходів Міської цільової програми сприяння розвитку підрозділів територіальної оборони та добровольчих формувань територіальної громади міста Одеси на 2022-2023 роки. Передбачено, зокрема, що розпорядниками перерозподілених бюджетних коштів для реалізації програми будуть Департамент муніципальної безпеки міськради (88 тис. грн), Управління капітального будівництва (6 млн 600 тис. грн) та виконком міськради (22 тис. грн).

Читайте також: У Львові розробили схему забезпечення водою за повної відсутності електроенергії

Як повідомлялося, днями Одесу відвідала делегація німецького Федерального агентства технічної допомоги Technisches Hilfswerk, очолювана Клаусом Бухмюллером. Фахівці департаменту міського господарства Одеси обмінялися інформацією про організацію роботи спеціалізованих служб і досвідом цивільного захисту населення. Йшлося також про допомогу мерії Одеси з боку міністерства економічного розвитку Німеччини в модернізації укриттів та бомбосховищ.

За словами Труханова, мерія зорієнтована на довгострокову співпрацю, в тому числі застосовування німецького досвіду організації цивільного захисту населення.

Станом на лютий-2022, в Одесі є 353 сховищ, ще близько 800 споруд подвійного призначення. За підрахунками фахівців, переоснащення одного бомбосховища коштуватиме від 600 тис. до 1,5 млн грн. Цим і було зумовлене звернення Одеської мерії до міжнародних партнерів з проханням сприяти у модернізації об'єктів цивільного захисту та приведенні їх до стандартів НАТО.

Фото: omr.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-