У підземеллі «Садиби Попова» монах провів таємний ритуал «Об'єднання сердець»

У підземеллі «Садиби Попова» монах провів таємний ритуал «Об'єднання сердець»

Фото
Укрінформ
З нагоди святкування Дня святого Валентина у підземеллі Василівського історико-архітектурного музею “Садиба Попова” провели незвичайний ритуал, який назвали “Об'єднання сердець”.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"День святого Валентина в Україні не є офіційним святом. Досі немає розуміння, кого саме вінчав цей святий, але свято користується популярністю, його люблять люди незалежно від віку. Воно асоціюється із почуттями. Ми вирішили організувати квест на території замкового комплексу, під час якого люди шукали б у підземеллі ченця та проходили ритуал “Об'єднання сердець”. Ми хочемо, щоб замок ожив”, - розповіла директор музею Анна Головко.

Читайте також: Міста, до яких поїдуть українці на День закоханих

Учасники квесту отримували умовну карту із завданнями та “ключами”-підказками та вирушали шукати їх на території замкового комплексу. У підземеллі на всіх чекав монах, який пропонував сповідатися, а потім проводив таємний ритуал. На завершення всім учасникам видавали посвідчення, в якому йшлося, що вони скріпили свої серця обіцянкою бути вірними один одному, радіти щасливим моментам та підтримувати у важкі хвилини.

У підземеллі «Садиби Попова» монах провів таємний ритуал ««Єднання сердець»» / Фото: Дмитро Смольєнко. Укрінформ

Василівська садиба Попова – єдина у регіоні замкова споруда. Палац було збудовано у 1894 році, він нагадував за архітектурою середньовічні європейські замки. До цього часу збереглися зубчасті стіни з брамою, кілька флігелів, серед яких виділяється Західний флігель (Англійський замок), цегляна оглядова вежа (донжон) та стайня (кінний двір). На цій базі функціонує історико-архітектурний музей-заповідник "Садиба Попова", що є пам'яткою національного значення. Розташований він за 40 км від Запоріжжя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-