У Херсоні презентували Геоінформаційний портал області

У Херсоні презентували Геоінформаційний портал області

Укрінформ
У Херсоні презентували пілотний проєкт – Геоінформаційний портал області, розроблений Товариством дослідників України.

У Херсонській облраді презентували пілотний проєкт – Геоінформаційний портал області (ГІС-портал), розроблений Товариством дослідників України за підтримки Херсонської ОДА, Херсонського державного університету та територіальних громад області.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів голова Товариства дослідників України, керівник проєкту Павло Остапенко.

«Цей проєкт – ініціатива Товариства дослідників України. Це не тільки підтримка громад, це підтримка дослідницької роботи, наукової роботи в регіоні. Це волонтерський проєкт - кошти платників податків не постраждали», - зазначив Остапенко.

Як інформують організатори презентації, Геоінформаційний портал області має 11 тематичних розділів, 60 електронних карт, 400 показників, 500 шарів геопросторових даних, 60 тисяч точкових та полігональних об’єктів, спеціально створена для порталу власна карта – підложка.

На ГІС-порталі можна в розрізі кожної громади дізнатися про природні умови, населення, господарство, гуманітарну сферу, екологічний стан, безпеку життєдіяльності, адміністрування та послуги, просторовий розвиток, транспортну інфраструктуру та туризм.

Команда, що працювала у проєкті, складає 28 осіб.

«У цілому ми реалізували проєкт за рік. Наша організація такий проєкт робить для областей перший. Є регіони, що мають схожі портали, але, на нашу думку, вони менш наповнені. Ми також є титульними партнерами Міністерства розвиту громад та територій, більше працюємо на національному рівні, допомагаємо розвивати такі системи. Але вирішили спробувати свої сили і працювати на регіональному рівні і вибрали першою Херсонську область», - розповів Остапенко.

Товариство дослідників України обрало для цього пілотного проєкту саме Херсонщину, оскільки має тут надійних партнерів - тісно співпрацює з Херсонським державним університетом, зокрема, з факультетом біології, географії та екології, додав він. Геоінформаційний портал області і надалі наповнюватимуть інформацією фахівці Товариства дослідників України, це буде волонтерство, зазначив керівник цієї організації.

Як підкреслила під час презентації проректор Херсонського державного університету Дар'я Мальчикова, важливо, що проєкт інтерактивний, тому його можна оновлювати та наповнювати новими даними. На її переконання, Геоінформаційний портал стане у пригоді й інвесторам.

Голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою ВР Віталій Безгін, своєю чергою, під час презентації зазначив, що створення такого порталу – великий крок вперед і подібні інструменти повинні мати всі регіони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-