На Дністрі зимують 11 видів птахів

На Дністрі зимують 11 видів птахів

Фото
Укрінформ
На Дністрі зимують 11 видів птахів Середнього Придністер’я. Облік пернатих провели волонтери та працівники трьох природних парків.

Про це повідомляє Дністровський регіональний ландшафтний парк на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«…Працівники спеціальної адміністрації об'єкту ПЗФ України місцевого значення «Дністровський регіональний ландшафтний парк» спільно з колегами з НПП «Дністровський каньйон» та НПП «Хотинський» за участі волонтерів взяли участь у великому обліку зимової орнітофауни на річці Дністер, який щороку проводиться для визначення видового та кількісного складу зимуючих птахів Середнього Придністер’я. Всього виявлено 3757 особин водних і навколоводних птахів, що належать до 11 видів», - йдеться у повідомленні Дністровського регіонального парку.

За їхньою інформацією, визначили 2550 особин крижнів, 100 лебедів-шипунів, 567 бакланів великих, 37 мартинів жовтоносих, 48 чепур великих, 32 чаплі сірі, 4 лиски, 407 гоголів, крехи великі, 3 рибалочки та 1 гагару чорношию.

На Дністрі зимують 11 видів птахів / Фото: Дністровський регіональний ландшафтний парк

Зазначається, що спостереження проводилися на ділянці Дністра між селом Петрилів (Івано-Франківська область) та селом Окопи (Тернопільська область) методами проходу береговою лінією та підрахунку з верхніх оглядових точок. Протяжність - 180 км.

Читайте також: На буковинському озері у Чорториї зимують 400 лебедів

Дністер - річка на південному заході України та в Молдові (частково на кордоні обох країн). Довжина її 1 362 км (в Україні — 705 км). Дністер - третя за довжиною в межах України (після Дніпра й Південного Бугу) та дев'ята в Європі.

Від Галича до Хотина річка утворює Дністровський каньйон, який з 2008 року внесено до списку семи природних чудес України.

Фото: Дністровський регіональний ландшафтний парк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-