На Прикарпатті віддадуть до притулку лева, якого утримує приватний власник

На Прикарпатті віддадуть до притулку лева, якого утримує приватний власник

Фото
Укрінформ
На Прикарпатті у селі Старуня чоловік, який тримає в себе лева, погодився добровільно передати тварину до спеціалізованого притулку.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Карпатського округу на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Останніми днями в засобах масової інформації набуло резонансу питання щодо утримання в неволі тварини екзотичного для України виду – лева (Pantera leo), який перебуває у приватній власності в с. Старуня Богородчанського району Івано-Франківської області. Власник тварини пообіцяв добровільно передати лева в притулок. Узгоджується процедура передачі», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що інспекція налагодила зв'язок з кількома притулками тварин із клопотанням прийняти лева на тимчасове утримання. Домовленість досягнута із благодійною організацією «Міжнародний благодійний фонд «Порятунок диких тварин».

«Після адаптації у притулку тварина в рамках міжнародної співпраці буде передана в один із національних парків Африки для проживання у напіввільних природних умовах», - додали в держекоінспекції.

Читайте також: У «Синевирі» створили біопарк з оленями, яких планують випустити у ліси Карпат

Тут обіцяють додатково поінформувати про передачу лева до притулку.

Як стало відомо, жителі прикарпатського села Старуня кілька місяців живуть зі страхом через те, що їхнім сусідом став півторарічний лев, який тікає від свого господаря, а тому хижака можна зустріти просто посеред вулиці. Власник лева тримає його на звичайному складі у клітці з електричним захистом. Часом він вигулює тварину селом на повідку. Власник лева зізнався, що придбав його у Київській області, аби врятувати тварину від смерті. Тепер лева рятують зоозахисники через неналежне утримання.

Фото: Держекоінспекція Карпатського округу

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-