Штам Омікрон підтвердили на Чернігівщині

Штам Омікрон підтвердили на Чернігівщині

Укрінформ
На Чернігівщині лабораторно підтверджено 30 випадків коронавірусної хвороби штаму Омікрон.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Чернігівської ОДА В’ячеслав Чаус, передає Укрінформ.

"Сьогодні Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України отримав підтвердження 30 випадків штаму коронавірусної хвороби Омікрон. На дослідження зразки відправляються до референс-лабораторії Центру громадського здоров’я у Києві", - написав очільник області.

Він додав, що наступна відправка зразків запланована на 8 лютого.

Чаус зазначив, що зараз у світі тривають дослідження Омікрону. На сьогодні відомо, що в порівнянні зі штамом Дельта він частіше призводить до зараження в домашніх осередках. Також має менший інкубаційний період (у середньому до 3 діб), вражає здебільшого молодь, швидко поширюється та має високий ступінь реінфекції. Для того, щоб легше перенести хворобу або взагалі уникнути її, варто вакцинуватися та дотримуватися правил санітарної безпеки.

З початку пандемії на Чернігівщині зареєстровано 103 672 випадки коронавірусу, 2 642 людини померли. Зараз хворіє близько 7 тис. осіб, з них майже 500 - госпіталізовані.

За весь час пандемії в Україні захворіло 4 130 277 осіб, летальних випадків - 100 599. Проведено 18 206 854 ПЛР-тестувань.

Читайте також: У «жовтій» карантинній зоні залишилися дві області - МОЗ

За добу 1 лютого в Україні зафіксовано 35 014 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей - 4 190, медпрацівників - 940).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-