У Харківському зоопарку народилося верблюденя

У Харківському зоопарку народилося верблюденя

Фото
Укрінформ
У Харківському зоопарку у сім'ї верблюдів народилося дитинча.

Про це повідомили у пресслужбі Харківської міськради з посиланням на зоопарк, передає Укрінформ.

«Пологи пройшли легко та швидко, верблюд народився здоровим», - йдеться у повідомленні.

Новонароджений — самець. «Народився малюк у сім'ї самки Наташі та самця Сашка. Пологи стали особливою подією, оскільки народження верблюда припало на січень, у той час, як зазвичай потомство у цих тварин з'являється із середини березня до травня», - зазначили в зоосаду.

У зоопарку повідомили, що верблюденя нормально сприймає низькі температури, весь час перебуває з мамою на свіжому повітрі й активно набирається сил завдяки молочному вигодовуванню, яке триватиме приблизно 6-18 місяців. Після двомісячного віку йому поступово почнуть вводити в раціон корми – траву, сіно, висівки, моркву та буряк.

Читайте також: У харківському зоопарку японські макаки бавляться на снігу

Наразі у верблюденяти є лише зачатки горбів без внутрішнього жиру, але минуть кілька місяців, і вони набудуть вертикального положення.

У пресслужбі зоопарку Укрінформу уточнили, що для верблюда Саші цей новонароджений став п'ятим малюком, а для самиці Наташі - другим. «Ці дитинчата роз'їхалися по різних зоопарках України. Долю новонародженого дитинчати ще рано прогнозувати, воно надто мале», - додали в пресслужбі.

Фото: city.kharkov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-