У Харкові закидали яйцями нещодавно відновлену меморіальну дошку Шевельову

У Харкові закидали яйцями нещодавно відновлену меморіальну дошку Шевельову

Укрінформ
У Харкові вандали закидали яйцями нещодавно відновлену меморіальну дошку мовознавцю Юрію Шевельову і обмалювали стіну будинку.

Про це повідомляє Суспільне, передає Укрінформ.

«Невідомі закидали яйцями меморіальну дошку мовознавцю Юрію Шевельову на будинку по вулиці Римарській, 22 з боку Сумської. Під дошкою також з'явилася закреслена свастика», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що працівники магазинів на першому поверсі будинку помітили пошкодження вранці 27 січня. Вони припускають, що невідомі діяли вночі або під ранок.

Один з ініціаторів відновлення дошки, харків'янин Вадим Поздняков сказав, що сьогодні дошку відмиють та офіційно повідомлять про напад до правоохоронних органів. Представники громадськості розглядають питання встановлення відеонагляду біля дошки.

Читайте також: У Лисичанську вандали зруйнували пам’ятний знак жертвам Голокосту

Як повідомляв Укрінформ, меморіальну дошку на будинку, де у 1915 - 1943 роках жив видатний філолог, мовознавець-славіст, літературознавець, український культурний і науковий діяч Шевельов Юрій Володимирович (Юрій Шерех), встановили 22 січня.

Першу таку дошку тут встановили 2013 року, однак Харківська міськрада вирішила її демонтувати. Та замість цивілізованого демонтажу її варварськи розбили кувалдами.

Ініціативна група з відновлення зібрала серед небайдужих харків'ян 80 тис. грн і виготовила нову дошку з антивандального матеріалу.

Фото: Суспільне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-