У Харкові водія, який збив двох підлітків на переході, відпустили під домашній арешт

У Харкові водія, який збив двох підлітків на переході, відпустили під домашній арешт

Укрінформ
У Харкові водія Toyota Land Cruiser, який у листопаді на проспекті Науки збив двох 13-річних підлітків, відпустили під цілодобовий домашній арешт.

Про це із посиланням на речника прокуратури Харківщини Дмитра Чубенка повідомляє Суспільне, передає Укрінформ.

Зокрема, Київський райсуд Харкова 24 січня змінив запобіжний захід водію після перекваліфікації справи із ч. 2 ст. 286 на ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу (ч. 1 ст. 286 ККУ: порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження; ч.2: ті самі діяння, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження – ред.).

"Водію змінений запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт. Експертиза встановила у дітей пошкодження легкої та середньої тяжкості... Прокуратура ініціювала перед судом це питання, оскільки утримувати людину під вартою підозрюваного у нетяжкому злочині незаконно", — сказав Чубенко.

Як повідомляв Укрінформ, 11 листопада 2021 року автомобіль Toyota Land Cruiser збив на пішохідному переході двох 13-річних дітей, які йшли зі школи на зелене світло світлофора. Підлітків доставили до лікарні з черепно-мозковими травмами.

12 листопада Київський райсуд Харкова обрав 34-річному водію "Тойоти" запобіжний захід на час слідства у вигляді тримання під вартою з правом на внесення застави у розмірі 340 тис. 500 грн.

Читайте також: У Києві водій на швидкості збив дитину на переході і втік

Харківська обласна прокуратура 15 листопада подала апеляційну скаргу до Харківського апеляційного суду з вимогою збільшити для підозрюваного суму застави до 10 млн грн. Харківський апеляційний суд збільшив її до 3 млн 178 тис. грн.

За словами речника обласної прокуратури Дмитра Чубенка, водій Toyota на момент скоєння ДТП перебував у стані наркотичного сп'яніння. Раніше він вже притягувався до кримінальної відповідальності і на момент скоєння ДТП перебував на випробувальному терміні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-