На Київщині головного лісничого судитимуть за вимагання $40 тисяч хабаря

На Київщині головного лісничого судитимуть за вимагання $40 тисяч хабаря

Фото
Укрінформ
Слідчі ДБР передали до суду обвинувальний акт щодо головного лісничого Вищедубечанського лісгоспу Київської області, якого у жовтні 2021 року затримали під час одержання хабаря.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

"Встановлено, що лісничий вимагав 40 тис. доларів США у директора приватного підприємства за допомогу у сприянні будівництву будинків відпочинку на території лісового господарства. Зокрема, посадовець обіцяв підготувати лист до агенції лісомисливського господарства, в якому б зазначив, що не заперечує проти оренди 1,4 га землі на 49 років підприємцем", - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що здирника затримали під час отримання першої частини хабаря у сумі 20 тис. доларів.

Він обвинувачується за ч. 4 ст. 368 КК (Висловлення вимоги на одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі).Санкція передбачає позбавлення волі до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Читайте також: Екскерівник відділу прокуратури Київщини отримав п'ять років за хабарництво - САП

Обвинувальний акт направлено до суду.

Як повідомляв Укрінформ, слідчі ДБР затримали директора одного з державних лісгоспів Івано-Франківської області, який за кермом службового автомобіля збив дитину та втік з місця ДТП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-