Рятувальники попереджають про сильний вітер і хуртовину у Карпатах

Рятувальники попереджають про сильний вітер і хуртовину у Карпатах

Оновлено
Укрінформ
У Карпатах у суботу, 22 січня, очікуються сильні пориви вітра та хуртовина.

Як передає Укрінформ, про це Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомляє у Телеграмі.

“22 січня в Карпатах пориви вітру 15-20 м/с, хуртовина (1 рівень небезпечності, жовтий)”, - ідеться у повідомленні.

Читайте також: На вихідні вітер вгамується, сніжитиме і трохи підморозить

Також рятувальники ДСНС уже кілька днів поспіль і сьогодні також попереджають громадян про сніголавинну небезпеку на схилах Карпат і закликають бути обачними в горах. Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

"Снігопади та хуртовини на високогiр’ї становлять пряму загрозу для життя та здоров'я туристів, які попри застереження надзвичайників вирушають у негоду в гори", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, рятувальники нагадали про нещодавні трагічні події: коли в Івано-Франківській області туристи з Одещини вирушили на Говерлу. "При сходженні на гору дві людини 1987 та 1989 років народження травмувалися, їх рятувальники доправили до спортивної бази «Заросляк» та передали медикам. Ще одна жінка 1965 року народження загинула", - розповіли в ДСНС.

Читайте також: Рятувальники попереджають про хуртовини та лавинну небезпеку в Карпатах

Також 20 січня рятувальники Славської пошуково-рятувальної групи ДСНС Львівщини на гірськолижних трасах на горі Тростян надали допомогу чотирьом травмованим туристам-лижникам, з яких двоє — діти. Рятувальники надали потерпілим домедичну допомогу та спустили до підніжжя гір, де передали медикам для надання подальшої допомоги.

Знову-таки на Львівщині днями рятувальники Славської пошуково-рятувальної групи на лижній трасі г. Високий Верх допомагали лижниці 1991 року народження з м. Белз, Львівської області, яка травмувала ногу.

А на Закарпатті 21 січня надійшла інформація, що на гірськолижному курорті "Пилипець", в районі г. Гемба, під час катання на лижах зникли та не виходять на зв'язок двоє туристів 1953 та 1956 років народження, мешканці м. Київ. "Від ДСНС на пошуки було залучено рятувальників гірського пошуково-рятувального відділення смт Воловець. О 21:55 туристи вийшли на зв'язок та повідомили, що знаходяться у с. Березники, Свалявського району. Туристів рятувальники доправили в Пилипець", - повідомили в ДСНС.

Рятувальники закликають туристів, аби попередити виникнення небезпечних подій та для оперативного надання допомоги постраждалим у горах, реєструвати свої мандрівки в гори.

Як повідомляв Укрінформ, 22 січня через снігопади у високогірних районах Закарпатської та Івано-Франківської областей оголошено третій рівень сніголавинної небезпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-