Поліція розслідує незаконний видобуток корисних копалин на Хмельниччині

Поліція розслідує незаконний видобуток корисних копалин на Хмельниччині

Фото, відео
Укрінформ
Слідчі Нацполіції розслідують факт незаконного видобутку корисних копалин на земельній ділянці природно-заповідного фонду у Хмельницькій області, за попередніми висновками, на суму понад 432 млн грн.

Про це інформує Управління комунікації Національної поліції України, передає Укрінформ.

“Слідчі Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу працівників СБУ у Хмельницькій області та під процесуальним керівництвом Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу генпрокурора викрили факт самовільного захоплення земельної ділянки природно-заповідного фонду в Хмельницькій області для видобутку корисних копалин”, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, правоохоронці встановили, що на ділянці площею близько п’яти гектарів одне з підприємств області видобувало поклади гіпсу та вапняку. Окрім того, за даними поліції, видобуток корисних копалин здійснювався за межами спецдозволу на користування надрами і акту про надання гірничого відведення для розробки родовищ.

“За попередньою оцінкою фахівців, із родовищ протиправно видобуто понад 30,5 тис. тонн корисних копалин, чим завдано збитків державі на суму понад 432 мільйони гривень”, - поінформували правоохоронці.

Тож слідчі Головного слідчого управління Нацполіції спільно з колегами-правоохоронцями провели 10 санкціонованих обшуків на території підприємства та кар’єру, у результаті яких було вилучено документи, що підтверджують незаконну діяльність.

Кримінальне провадження наразі розслідується за ч. 2 ст. 197-1 (Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво), ч. 3 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Набув чинності закон про посилення відповідальності за незаконний видобуток корисних копалин

Правоохоронці проводять подальші процесуальні і оперативно-розшукові заходи для встановлення осіб, які організували, налагодили та здійснювали незаконний видобуток, і цим особам загрожує до шести років позбавлення волі.

Як повідомлялося, на Харківщині директор шахти підозрюється в незаконному видобутку кам’яного вугілля на суму більше 5,8 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-