Авіакатастрофа Ан-26 під Чугуєвом: суд призначив підготовче засідання

Авіакатастрофа Ан-26 під Чугуєвом: суд призначив підготовче засідання

Укрінформ
У справі про авіакатастрофу Ан-26 під Чугуєвом, в якій загинули 26 осіб, призначили підготовче засідання суду.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в пресслужбі Чугуївського міського суду.

«До Чугуївського міського суду Харківської області 17 січня від Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Об`єднаних сил надійшов обвинувальний акт по кримінальному провадженню за обвинуваченням осіб у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 416, ч. 3 ст.425 КК України. За допомогою автоматизованої системи документообігу суду КП «Д-3» справа авторозподілена судді Золотоверхій. Ухвалою судді від 18 січня призначено підготовче судове засідання на 10.00 годину 28 січня», - зазначили в суді.

Читайте також: Трагедія під Чугуєвом: Венедіктова каже, що захист підозрюваного затягує передачу справи до суду

Як повідомляв Укрінформ, 25 вересня 2020 року при заході на посадку на аеродром у м. Чугуїв на Харківщині розбився літак Ан-26Ш Повітряних сил ЗСУ. На борту перебували 27 осіб: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил ім. Кожедуба. На місці катастрофи загинули 25 осіб, один курсант помер у лікарні від опіків, ще один курсант вижив.

За даними Генпрокуратури, колишні командувач Повітряних сил Збройних сил України, командир військової частини А4104 і два його заступники, керівник польотами на аеродромі «Чугуїв» та на той час виконувач обов’язків начальника Харківського національного університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба не забезпечили безпеку польотів на ввірених їм напрямах. Крім того, вони порушили правила підготовки та проведення польотів. Шістьом колишнім військовим посадовцям оголосили підозри за ст. 416, ч. 3 ст. 425 ККУ (порушення правил підготовки та проведення польотів і недбале ставлення до військової служби).

15 січня 2022 року обвинувальний акт стосовно шістьох колишніх військових посадовців направили до Чугуївського міського суду Харківської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-