Обвал стелі у харківському метро: фахівці назвали причину

Обвал стелі у харківському метро: фахівці назвали причину

Укрінформ
 Фахівці дійшли висновку, що обвал стелі на станції харківського метро «Майдан Конституції», найімовірніше, стався через відсутність зв’язної сітки, а також перепад температур і вібрація.

Про це повідомила у Фейсбуці Харківська міська рада, передає Укрінформ.

«Після розбирання усього покриття спеціалісти з’ясували, що на 120 кв. м штукатурної поверхні є лише 20 кв. м зв’язної сітки. Саме покриття експлуатується з моменту відкриття станції «Майдан Конституції», тобто з 1975 року. З огляду на це, найбільш вірогідною причиною виникнення надзвичайної події стало понадмірне накладання шару штукатурки без зв’язної сітки, а також перепад температурних режимів та вібрація», - йдеться у повідомленні.

У метрополітені поінформували, що обстежили штукатурний шар на всіх вестибюлях станцій і загрози пошкодження не виявили.

Читайте також: У Харкові на одній зі станцій метро обвалилася стеля

У вестибюлі станції «Майдан Конституції» провели підготовчі роботи, зокрема повністю демонтували штукатурний шар, упорядкували мережі освітлення та пофарбували стелю – як тимчасове рішення. Повне оздоблення стелі планують виконати після завершення процедур закупівлі необхідних матеріалів.

Як повідомляв Укрінформ, у Харкові 12 січня обвалилася штукатурка на станції метро «Майдан Конституції». Ніхто не постраждав.

Фото: Харківська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-