Чернігівські лялькарі показали дітям Донеччини шість вистав, дві з яких – у соляній печері

Чернігівські лялькарі показали дітям Донеччини шість вистав, дві з яких – у соляній печері

Фото
Укрінформ
Актори Чернігівського обласного театру ляльок ім. Довженка взяли участь у святковій акції "Різдвяний караван казок" для дітей, які проживають на прифронтових територіях сходу України, та виступили перед ними шість разів, зокрема двічі - у соляній печері на глибині 288 м.

Про це повідомляється на сайті Чернігівської ОДА, передає Укрінформ.

"Упродовж п’яти днів актори Чернігівського обласного театру ляльок Наталія Піонтковська, Сергій Несміянов, Олена Денисенко, Юрій Нікітін показали шість вистав і дві з них - в унікальній соляній печері державного підприємства "Артемсіль", яка знаходиться на глибині 288 м у місті Соледарі", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: «Живий ланцюг», виставки: у Києві анонсували заходи до Дня Соборності

Чернігівські лялькарі вітали дітей з новорічними та різдвяними святами й показували виставу "Зимові пригоди Крукоруків" за п’єсою Виходцевського.

Зазначається, що на Донеччину для участі у мистецьких акціях для дітей прифронтових територій лялькарі з Чернігова їздять з 2019 року. Цього разу вони долучилися до акції "Різдвяний караван казок", організованої в межах національного мистецького проєкту "АRT-перемир’я" за сприяння командувача об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

Акція проходила з 11 по 15 січня п. р. За цей час на святкових виставах побувало майже три тисячі дітей особливих категорій - сироти, діти з особливими потребами, інвалідністю, з соціально незахищених родин, сімей переселенців. Всі вони йшли додому з солодкими подарунками від військових.

Фото: Чернігівська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-