У Запоріжжі тестують вантажівками новий міст через Дніпро

У Запоріжжі тестують вантажівками новий міст через Дніпро

Фото, відео
Укрінформ
У Запоріжжі розпочалися тестування вантового мосту, який будується в рамках національної програми “Велике будівництво”. 30 вантажних автомобілів сьогодні виїжджатимуть на міст, щоб перевірити його міцність.

Про це журналістам повідомив заступник начальника Служби автомобільних доріг в Запорізькій області Олександр Горбань, передає кореспондент Укрінформу.

У Запоріжжі тестують вантажівками новий міст через Дніпро / Фото: Ольга Звонарьова, Дмитро Смольєнко. Укрінформ

“Сьогодні на верховій частині вантового мосту через р. Дніпро відбуваються випробування. Загальне навантаження, яке буде на міст надано автомобільним транспортом - це 30 вантажівок вагою 32 тонни кожна, тобто це 960 тонн”, - зазначив Горбань.

Випробування триватимуть понад добу. Весь цей час вантажний транспорт буде заїздити на міст за певною схемою. Наразі мостовики, проєктанти, підрядники стежать за тим, як тестують найбільший прогін мосту - його довжина 270 метрів.

У Службі автодоріг сподіваються, що результати випробувань будуть позитивними, адже відкриття верхової частини мосту заплановано на 22 січня.

Також дорожники проводять тестування підсвітки пілона на вантів, яка працюватиме в різних кольорах.

Читайте також: На всіх перевалах Прикарпаття розгорнули пункти обігріву

Як повідомлялося, довжина мосту - 660 метрів, висота пілонів - 166 метрів.

Вантовий міст фактично складається з двох мостів (верхової і низової гілки). Проїзд верховою частиною підрядник - турецька компанія "Онур" - обіцяв відкрити до кінця 2021 року, але офіційне “перерізання стрічки” перенесли на січень 2022 року. Монтаж секцій "тіла мосту" будівельники виконували за допомогою плавкрана LK-800 (найбільший плавучий кран в Європі).

Загалом проєкт автомобільної магістралі складається з шести транспортних розв’язок, у складі яких 27 штучних споруд. Історії будівництва мосту - 16 років. Загальна вартість проєкту – 11,9 млрд грн (з ПДВ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-