Розслідування справи Гандзюк: ДБР має відновити провадження про недбалість правоохоронців

Розслідування справи Гандзюк: ДБР має відновити провадження про недбалість правоохоронців

Укрінформ
Херсонська обласна прокуратура скасувала постанову слідчого територіального управління Державного бюро розслідувань про закриття кримінального провадження щодо неналежного проведення досудового розслідування у справі посягання на життя Катерини Гандзюк.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила речниця обласної прокуратури Анна Чернявська.

«Так, відповідний документ про скасування постанови підписаний 17 січня заступником керівника Херсонської обласної прокуратури», - розповіла Чернявська.

У постанові обласної прокуратури, зокрема, зазначається, що територіальне управління ДБР, розташоване у Мелітополі, здійснювало досудове розслідування у кримінальному провадженні від 6 червня 2019 року щодо неналежного проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом посягання на життя Катерини Гандзюк. За результатами досудового розслідування 25 квітня 2020 року кримінальне провадження було закрите.

«Перевіркою обґрунтованості прийнятого рішення встановлено, що слідчим не забезпечено проведення всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження», - йдеться у постанові.

Зокрема, не допитали всіх працівників поліції, які залучалися до розслідування кримінального правопорушення стосовно посягання на життя Гандзюк, не витребувана інформація щодо проведення службових розслідувань з питань неналежного досудового розслідування кримінального правопорушення працівниками поліції, не допитали жодного процесуального керівника у провадженні, а також керівництво обласної прокуратури, не долучили звіт Тимчасової слідчої комісії ВР для проведення розслідування відомостей щодо нападів на Гандзюк та інших громадських діячів.

Читайте також: У Києві вшанували пам'ять Катерини Гандзюк

Відповідну постанову Херсонської обласної прокуратури також оприлюднив у Фейсбуці адвокат Масі Найєм.

«Тепер Державне бюро розслідувань таки має розслідувати дану справу... Відтепер всі дії по цій справі будуть під увагою суспільства і слідчі ДБР мають зрозуміти відповідні наслідки», - зазначив адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, громадську активістку, в.о. керівника справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку в Херсоні. Опіками було уражено 40% тіла жінки. Вона перенесла кілька операцій, але 4 листопада того ж року померла.

6 червня 2019 року п'ятеро безпосередніх виконавців нападу були засуджені на терміни від 3 до 6,5 року позбавлення волі.

У липні 2020 року прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера і експомічника депутата Херсонської облради Олексія Левіна за організацію нападу на Гандзюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-