В Одесі викрили підпільний майнінг-центр, який накрав електрики на мільйони

В Одесі викрили підпільний майнінг-центр, який накрав електрики на мільйони

Фото
Укрінформ
В Одесі СБУ викрила підпільний майнінг-центр криптовалют, який викрадав у держави електроенергію на мільйони гривень, підключившись до державних електромереж.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

У ході слідчо-оперативних дій в Одесі ліквідований підпільний центр з майнінгу криптовалют, який викрадав промислові обсяги електроенергії з державного об’єкта критичної інфраструктури.

«Протиправна діяльність могла призвести до надзвичайних ситуацій у транспортній сфері, у тому числі під час залізничних перевезень. Крім того, нейтралізація нелегального бізнесу дозволила запобігти мільйонним бюджетним збиткам, точний розмір яких встановить експертиза», - ідеться у повідомленні.

За даними слідства, до створення нелегального майнінг-центру причетні двоє жителів Одеси. Технологічне обладнання для майнінгу було встановлене в орендованому складському приміщенні на території міста.

«Частину одержаних «прибутків» ділки конвертували у валюту і виводили за кордон через третіх осіб. Решту цифрових грошей зберігали у власних віртуальних гаманцях. Встановлено, що електроживлення спеціалізованого устаткування зловмисники здійснювали через несанкціоноване підключення до державної електромережі», - зазначили в СБУ.

Під час обшуків у складському приміщенні та за місцями проживання фігурантів правоохоронці виявили понад 100 одиниць комп’ютерної техніки та обладнання для майнінгу криптовалют, засоби зв’язку і документацію із доказами протиправної діяльності.

Вилучені предмети та матеріали направлені на експертизу.

Читайте також: У Кривому Розі поліція викрила у квартирі майнінгову ферму криптовалюти

Наразі триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин протиправної діяльності і притягнення до відповідальності винних осіб.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні поліція Дніпропетровщини викрила “ферму” для майнінгу криптовалюти, під час обшуку правоохоронці вилучили спеціальне технічне обладнання на загальну суму близько 4 мільйонів гривень.

Фото: ssu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-