Традиційний «Маланка-фест» проходить у Чернівцях

Традиційний «Маланка-фест» проходить у Чернівцях

Фото, відео
Укрінформ
Центральними вулицями Чернівців триває карнавальна хода, в якій беруть участь понад 30 колективів з України та Румунії, що приїхали на традиційний «Маланка-фест»

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Серед конструкцій, які привезли на фестиваль учасники, є гігантський тигр, ромське шатро, пересувний шпиталь, корабель із моряками, циркові клоуни, а один із колективів під час карнавальної ходи смажить цілу свиню.

«Маланка-фест» у Чернівцях / Фото: Віталій Олійник та Володимир Тарасов, Укрінформ

Серед гостей фестивалю є колективи із Хмельниччини, Черкащини, а також представники з румунського міста Кимпулунг Молдовенеск.

Потім усі учасники рушили карнавальною ходою вулицями міста. Колективи танцюють під звуки різних пісень та показують підготовлені сценічні костюмовані номери. Місцевий телеканал "Чернівці" у Фейсбуці веде трансляцію цього дійства наживо.

Читайте також: В Ужгороді проведуть традиційний зимовий фестиваль млинців «Ужгородська палачінта»

Водночас на сайті фестивалю розпочалося онлайн-голосування за найкращий колектив. О 18:30 15 січня на площі Філармонії планують оголосити результати цьогорічного «Маланка-фесту».

Як повідомляв Укрінформ, до участі у цьогорічному «Маланка-фесті» допускатимуть лише з CОVID-сертифікатом або негативним ПЛР-тестом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-