У Торецьку відремонтують пошкоджений 25 грудня водогін

У Торецьку відремонтують пошкоджений 25 грудня водогін

Фото
Укрінформ
На Донеччині наразі отримано гарантію безпеки - двосторонній режим «тиша». Тепер пошкоджений 25 грудня водогін відремонтують і у прифронтовий Торецьк повернеться водопостачання.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Торецька міська військово-цивільна адміністрація у Фейсбуці.

«14 січня 2022 року отримано двосторонній режим «тиша». Ремонтні бригади виїхали на виявлення та ліквідацію поривів на водогоні Горлівка-Торецьк», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що про перебіг ремонтних робіт буде поінформовано додатково.

Раніше у Торецькій ВЦА заявляли, що через пошкодження водогону до міста надходить 8 тис. кубометрів води, а для прокачування всіх районів міста необхідно 14 тис. кубометрів. Проте ремонт водогону не проводився, оскільки не було гарантій безпеки з боку так званої «ДНР». До з’ясування та усунення причин недостатньої подачі води на місто було затверджено графік підвозу та прокачки води, який публікується на сайті адміністрації міста кожного дня. З 28 грудня 2021 року підвіз води мешканцям міста здійснюють рятувальники Головного управління ДСНС у Донецькій області.

Читайте також: У Торецьку оголосили надзвичайну ситуацію через аварію на водогоні

Як повідомляв Укрінформ, аварія на водогоні «Горлівка-Донецьк» сталась 25 грудня. В окупованій Горлівці на фільтрувальній станції аварійно відключилось електропостачання. 26 грудня були проведені ремонтні роботи, але обсяг води, що надходить до Торецька, не збільшився. У Торецькій міській ВЦА припускають, що існує ще порив у "сірій" зоні. 27 грудня комісія з ТЕБ та НС оголосила надзвичайну ситуацію у зв’язку зі скороченням надходження води до м. Торецьк на 60% від запланованого.

Комунальне підприємство Компанія «Вода Донбасу» - єдиний постачальник води в регіоні. Підприємство забезпечує водою та надає послуги з водовідведення жителям 289 населених пунктів Донецької області (близько 3,9 млн осіб).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-