На Хмельниччині в рекреаційному центрі облаштували соляну кімнату

На Хмельниччині в рекреаційному центрі облаштували соляну кімнату

Фото
Укрінформ
На Хмельниччині в рекреаційному центрі «Берег надії» облаштували соляну кімнату в межах Програми «Громадські ініціативи».

Про це повідомляє Хмельницька міська рада, передає Укрінформ.

«Соляну кімнату» в приміщенні центру облаштовано шляхом повної комплектації галокамери, яка працює на природному сольовому аерозолі. На реалізацію мікропроєкту спрямовано 239,3 тис. грн (бюджет громади становить 199,3 тис. грн, власний внесок – 40 тис. грн)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що периметр галокамери периметр повністю вкритий шарами солі. Сольовий аерозоль виробляє галогенератор. У кімнаті встановили акустичну систему, м’яке світлодіодне освітлення та декоративний камін.

Соляна кімната корисна в лікуванні та профілактиці захворювань дихальної системи, ЛОР-органів, відновлювальній терапії при постковідному синдромі, зміцненні імунітету, підвищенні психофізичного рівня здоров’я дітей і дорослих з інвалідністю та з груп ризику.

Середовище галокамери сприяє насиченню клітин корисними іонами, що допомагають відновленню функції легенів, а мікрофлора дихальних шляхів очищується від пилу і шкідливих бактерій.

Мікропроєкт «Соляна кімната на базі рекреаційного центру «Берег надії» у 2021 році став переможцем конкурсу Програми «Громадські ініціативи» Хмельницької міської територіальної громади. Його автор – громадська організація «Хмельницька міська спілка ветеранів Афганістану».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-