Україні прогнозують хмарні вихідні з невеликим «плюсом»

Україні прогнозують хмарні вихідні з невеликим «плюсом»

Погода
Укрінформ
На вихідних, 15-16 січня, в Україні очікується хмарна і прохолодна погода, з помірними морозами вночі та місцями невеликою плюсовою температурою вдень.

Про це Укрінформу повідомили в Sinoptik.ua

Так, у північних та центральних областях країни вихідні будуть незатишними, з хмарною погодою та денною температурою від 0 до -4°. У суботу опадів зранку практично не буде, а вдень можливий дрібний сніг, який закінчиться до вечора. Вдень у неділю опади не прогнозуються. Ночі будуть помірно морозними (до -5-7°), у Сумській та Полтавській областях пройде мокрий сніг.

На півдні, в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях, 15-16 січня небо майже цілодобово буде затягнуте хмарами, але обійдеться без опадів. Удень стовпчики термометрів покажуть до +3-6°, уночі — близько 0°. Через сильний вітер (до 11 м/с) у суботу на вулиці буде сльотаво, тож синоптики радять одягайтися тепліше. 

Вдень у суботу та неділю у західних областях очікується хмарна погода з проясненнями при температурі близько 0°. Уночі з 15 на 16 січня можливі помірні морози: до -7-8° на Закарпатті та близько -4-5° в інших областях. Сніголавинна обстановка в Карпатах на вихідних сприяє активному відпочинку. На трасах у Львівській області можна спокійно кататися на лижах та бордах, йдеться у повідомленні. В Івано-Франківській та Закарпатській областях зберігається помірний ризик сходження снігових лавин, тобто тільки на крутих схилах і лише при великих навантаженнях.

Читайте також: Морози відступають, замість снігу Україну накриють дощі

За даними Sinoptik.ua, у суботу на сході країни вдень буде близько 0°, уночі — до -2-3°. У неділю буде трохи холодніше: вдень термометри покажуть -1-3°, уночі — до -6°. У Донецькій та Луганській областях 15-16 січня падатиме дрібний сніг.

На півдні у понеділок, 17 січня, очікується хмарна погода з проясненнями, з температурою +4-6°. У західних, північних та центральних областях погода на початку тижня буде сніжною, за температури близько 0°. У східних областях очікується нульова температура, у Харківській та Дніпропетровській областях пройде невеликий сніг. 

"Цей вікенд не потішить приємною погодою для прогулянок, тому Sinoptik.ua радить українцям відпочивати вдома, в колі сім'ї та друзів. За гостинним столом або переглядом гарного фільму до будь-яких погодних примх буде байдуже", — йдеться у повідомленні синоптиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-