На Волині судитимуть екскерівників шахти за розкрадання вугілля

На Волині судитимуть екскерівників шахти за розкрадання вугілля

Укрінформ
На Волині завершили досудове розслідування і передали до суду справу про розкрадання експосадовцями однієї з шахт Нововолинська вугілля на 1,8 млн грн.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Волинської області, передає Укрінформ.

"Колишнім керівнику однієї з шахт Нововолинська, головному інженеру та начальнику технічного комплексу слідчі слідчого управління області повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування завершили, кримінальне провадження з обвинувальним актом скерували до суду", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Одещині розвантажують два балкери з вугіллям зі США

Як нагадали в поліції, у липні 2021 р. було викрито злочинну схему незаконного збуту вугілля. Організував її керівник однієї з шахт, а спільниками були головний інженер та начальник технічного комплексу шахти. Вугілля продавали та відвантажували, вказуючи у бухгалтерській документації неправдиві відомості щодо обсягів його видобутку та занижуючи показники зольності.

Упродовж січня-липня 2020 року за такою схемою посадовці незаконно продали понад 1200 тонн кам’яного вугілля на суму 1,8 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-