У Полтаві облаштували відділення екстреної меддопомоги

У Полтаві облаштували відділення екстреної меддопомоги

Фото
Укрінформ
У Полтаві за програмою Президента "Велике будівництво" облаштували відділення екстреної медичної допомоги у Першій міській лікарні.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Полтавської обласної держадміністрації.

«Нове відділення стало одним із найтехнологічніших в області. Держава за програмою Президента спрямувала сюди 33 мільйони гривень, більшість із яких використали на закупівлю обладнання. Жителі громади зможуть пройти високоточну діагностику на нових апаратах КТ, УЗД, рентгені й ендоскопі. Незабаром лікарня має отримати від держави також ангіограф і МРТ. У відділенні є травматологічний пункт, палати інтенсивної терапії, операційний блок, окремий бокс для інфекційних хворих, лабораторія», – сказав т.в.о. голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін.

Як зазначили в ОДА, створення нового відділення фінансували з державного й міського бюджетів. Загальна вартість – понад 75 млнв грн. Для цього реконструювали старі пульмонологічне та приймальне відділення, а також травматологічний пункт.

У Полтаві облаштували відділення екстреної меддопомоги/ Фото: Полтавська ОДА

За словами головного лікаря медзакладу Ганни Селькіної, раніше площа приймального відділення становила 73 кв м. Наразі це - майже 1 тис. кв м.

Перша міська клінічна лікарня Полтави обслуговує понад 500 тис. жителів Полтавського району та прилеглих населених пунктів. Тут відбувається більше 10 тис. госпіталізацій на рік, проводять понад 3 тис. оперативних втручань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-