Підприємства Укроборонпрому на Харківщині заборгували працівникам майже 300 мільйонів

Підприємства Укроборонпрому на Харківщині заборгували працівникам майже 300 мільйонів

Укрінформ
На Харківщині, станом на 1 грудня, зарплатна заборгованість становила майже 489 млн грн, із них майже 300 млн заборгували працівникам підприємства держконцерну «Укроборонпром».

Про це 10 січня під час апаратної наради в Харківській облдержадміністрації повідомив директор департаменту економіки і міжнародних відносин ОДА Петро Лашин, передає кореспондент Укрінформу.

«Станом на 1 грудня 2021 року, загальна заборгованість із виплати заробітної плати в області становила 488,6 млн грн. На державних підприємствах зосереджено 358,7 млн грн – це 73,4% від загальної суми боргу. Найбільші борги мають державні підприємства, підпорядковані державному концерну «Укроборонпром» - вони становлять 296,9 млн грн. Найбільша сума боргу припадає на Харківське державне авіаційне виробниче підприємство - 277,3 млн грн», - сказав Лашин.

За його словами, наради щодо погашення зарплатної заборгованості в ОДА відбуваються щомісяця.

Як повідомлялося, Харківське державне авіаційне виробниче підприємство – одне з підприємств авіаційної промисловості України, що спеціалізується на повному циклі робіт із серійного виробництва, доопрацювання та технічного обслуговування в процесі експлуатації літаків. З червня 2015 року ХАЗ, уже у стані банкрутства, ввійшов до концерну «Укроборонпром». Основна заборгованість (65%) держпідприємства – понад 2 млрд грн перед держбюджетом – пов'язана з випуском у 2009 році облігацій на 1,6 млрд грн під державні гарантії. Останній літак підприємство випустило у 2014 році.

12 травня 2021 року керівник державного концерну "Укроборонпром" Юрій Гусєв затвердив антикризовий план для Харківського державного авіаційного виробничого підприємства. Зокрема ним передбачається добудова та передача у лізинг українському перевізнику літаків, завантаження замовленнями на виготовлення запчастин, обслуговування літаків, списання непотрібного металобрухту, передача в оренду об'єктів на території підприємства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-