У Карпатах – значна сніголавинна небезпека, туристів просять утриматись від походів

У Карпатах – значна сніголавинна небезпека, туристів просять утриматись від походів

Карта
Укрінформ
У зв'язку зі штормовим попередженням та значною сніголавинною небезпекою (3 рівня) синоптики радять туристам утриматися від походів у високогір'я Карпат.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Відділ гідрологічних прогнозів Українського гідрометцентру в Фейсбуці.

"Значна сніголавинна небезпека (3 рівень), у зв’язку зі снігопадами та хуртовинами, очікується: 9 січня - у горах Івано-Франківської області. 9-10 січня - на високогір’ї Закарпатської області. Можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин. Наполегливо радимо утриматись від походів на високогір'я!", - йдеться у повідомленні.

В Укргідрометцентрі також застерігають, що помірна сніголавинна небезпека (2 рівень), очікується: 8 січня - на високогір’ї Закарпатської області, у горах Івано-Франківської області. 8-9 січня - у горах Чернівецької області, у середньогiр'ї Львівської області.

Як повідомлялось, синоптики прогнозують на 8 січня лише вдень на Прикарпатті та Закарпатті невеликий мокрий сніг, в інших регіонах - без опадів.

У період відзначення Різдва Христового Державна служба України з надзвичайних ситуацій перейшла на роботу в посиленому режимі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-