Побитого в Кременчуці журналіста поклали до лікарні з травмою черепа і струсом мозку

Побитого в Кременчуці журналіста поклали до лікарні з травмою черепа і струсом мозку

Укрінформ
Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до керівництва Національної поліції з вимогою рішучих оперативних дій у розслідуванні факту побиття та перешкоджання професійній діяльності журналіста Антона Воробйова.

Як передає Укрінформ, про це Денісова повідомляє у Телеграмі.

Омбудсмен зазначила, що 5 січня невідомі особи скоїли напад на журналіста телерадіокомпанії «Кременчуцькі новини», який знімав сюжет на території центральної районної лікарні.

«Лікарі «швидкої допомоги», яких викликали на місце події, госпіталізували його до нейрохірургічного відділення міської лікарні, де діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, забій м’яких тканих грудної клітки та лівого плеча», - заявила Денісова.

За вказаними фактами розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях з правовою кваліфікацією, передбаченою ст. 356 (самоправство) та ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України.

Денісова зауважила, що розслідування нападів на представників засобів масової інформації має бути на особистому контролі голови Нацполіції.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні експерти Інституту масової інформації (ІМІ) у 2021 році зафіксували 197 випадків порушень свободи слова. Загалом порушення свободи слова зафіксували у всіх 23 регіонах країни. За кількістю порушень лідирує Київ з областю (74 випадки). Друге місце посіли Запоріжжя та Одещина (по 12 випадків), третє - Харківщина та Полтавщина (по 10).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-