У Чернігові через здорожчання газу транспорт ходить з перебоями

У Чернігові через здорожчання газу транспорт ходить з перебоями

Укрінформ
Через значне підвищення вартості газу метану автобуси і маршрутки в Чернігові, які використовують це пальне, виходять на маршрути з перебоями.

Про це на ранковій нараді в мерії повідомив заступник чернігівського міського голови Віктор Геращенко, передає кореспондент Укрінформу.

"У зв’язку з підвищенням вартості газу метану випуск автобусів на міських маршрутах 1-3 січня складав 40-65% від запланованого. На сьогодні вийшло 148 автобусів при середній щоденній кількості 190, тобто, 78%", - сказав Геращенко.

Він розповів, що з 1 січня 2022 р. вартість метану, який досі коштував 24-26 грн/м3, зросла удвічі - до 48-50 грн/м3. Відтак на території Чернігова залишилась тільки одна заправна станція з таким газом. У цих умовах робота автобусів та маршруток стала збитковою.

Зі слів посадовця, загалом на метані на міських маршрутах працюють близько 160 транспортних одиниць. Зараз їхні власники змушені займатись переобладнанням автобусів на пропан та бензин, що зменшуватиме кількість транспорту на вулицях. Незручності для пасажирів, зауважив Геращенко, можливі упродовж усього січня.

Заступник мера додав, що наприкінці 2021 року міськрада отримала заяву від перевізників, де вони просять переглянути тарифи на проїзд у 2022 році.

Коментуючи подію, міський голова Владислав Атрошенко зазначив, що міськрада не поспішатиме з підвищенням вартості проїзду в громадському транспорті. Вона моніторитиме ситуацію в інших містах України, оскільки проблема - загальнодержавна.

Як повідомляло агентство, 29 вересня 2021 року виконком Чернігівської міської ради ухвалив рішення про підвищення вартості проїзду в міських автобусах, маршрутках і тролейбусах із 5-6-ти до 8 грн. Причинами називалися підвищення цін на паливо та електроенергію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-