На шахті у Кривому Розі гірники на 10 годин застрягли в підйомній кліті

На шахті у Кривому Розі гірники на 10 годин застрягли в підйомній кліті

Укрінформ
На шахті "Жовтнева" Криворізького залізорудного комбінату 24 гірники під час підйому із забою на 10 годин застрягли у кліті.

Про це повідомляє у Фейсбуці голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, передає Укрінформ.

"Щодо вчорашньої ситуації на шахті «Октябрьська» КЗРК, де 24 працівники, підіймаючись на поверхню, протягом 10 годин провели у кліті, в замкненому просторі у підвішеному стані. Близько півночі людей підняли на поверхню", - написав Волинець.

За його словами, у причинах аварійної ситуації має розібратися комісія та компетентні уповноважені органи із залученням експертів. Працівникам, які вчора опинились в цій пастці, обіцяють виплатити компенсацію.

Раніше Волинець повідомляв, що працівники «Жовтневої» вимушені спускатися в шахту через запасний стовбур, оскільки головний знаходиться в неробочому стані. Щобільше, працівники попереджали про те, що трос кліті в запасному стовбурі знаходиться в аварійному стані.

Утім, гірники також говорять про регулярні проблеми з електричними мережами та, як наслідок, можливий вихід з ладу двигуна підіймача. Додають, що по всьому місту і об’єктах підприємства відбуваються регулярні стрибки напруги та припускають, що мають місце віялові відключення, зазначив Волинець. За його словами, нині Незалежна профспілка гірників України збирає інформацію щодо того, чи не було проблем з напругою на інших підприємствах.

Фото: Волинець, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-