Співробітники заповідника «Хортиця» просять відвідувачів підгодовувати птахів

Співробітники заповідника «Хортиця» просять відвідувачів підгодовувати птахів

Укрінформ
Через холодну погоду та крижаний дощ співробітники заповідника «Хортиця» просять відвідувачів під час прогулянок островом підгодовувати птахів.

Про це йдеться у повідомленні Національного заповідника «Хортиця» у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Національний заповідник «Хортиця» закликає всіх, хто планує найближчим часом прогулянки по Хортиці захопити з собою смаколиків для пернатих мешканців острова», - йдеться у дописі.

Співробітники заповідника нагадали, що в результаті крижаних дощів та зниження температури повітря сніг вкрився міцним настом. Така погода є вкрай несприятливою для птахів, які добувають корм на землі чи на дикорослих травах.

«У цей час птахи дійсно потребують підгодівлі для збереження їх високої життєздатності. Підгодівлю слід продовжувати до сходження снігового покриву чи потепління… Птахам будуть корисними: сире (несолоне, несмажене) насіння соняшника, гарбуза; просо, різноманітні суміші трав, призначені для годування птахів; несмажені подріблені горіхи; несолоне сире сало», - пояснюють співробітники заповідника.

Також можна взяти будь-які невеликі ємності, залити їх розтопленим смальцем та засипати різними видами перерахованого вище насіння. «Перед застиганням в суміш занурюється мотузка. Після застигання такі боли дістаються з форми та під час прогулянки Хортицею розвішуються за мотузку на гілки дерев. Сало теж краще нанизати на мотузку та розвішувати на гілках», - зазначається в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-