У Запоріжжі день народження Бандери відзначили автопробігом

У Запоріжжі день народження Бандери відзначили автопробігом

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі кілька десятків патріотичних містян зібралися на площі Запорізькій, аби провести автопробіг з нагоди дня народження відомого українського діяча Степана Бандери.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми зібралися, щоб вшанувати пам'ять символа української нації - Степана Бандери. Вшановуємо, уже традиційно, автопробігом. По всій країні сьогодні проходять або автопробіги, або смолоскипна хода з нагоди вшанування. Для мене особисто Бандера - це символ нескореності української нації. Хоча Росія багато робила, аби зробити з нього демона, але нічого не вийшло. Він для нас є героєм України», - сказав голова міської організації ВО «Свобода», яка є організатором заходу, Денис Ясинський.

Ветеран АТО Тимур Книш називає Бандеру не просто знаковою людиною в історії.

«Це наш прапор, символ того, як боротися за Україну. Позаду два майдани, досі триває війна - все це змінює суспільство», - говорить він.

Ветеран АТО (81 десантно-штурмова бригада) Олександр Садонюк приніс на захід національний прапор України, який був з ним на сході країни, і який стояв на українських позиціях. Прапор має 11 кульових «поранень».

Колона учасників автопробігу рушила вздовж проспекту Соборного.

У Запоріжжі день народження Степана Бандери відзначили автопробігом / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Орієнтовно в заході взяли участь до 60 учасників на 30 автомобілях. Для забезпечення публічної безпеки і порядку залучено 10 поліцейських.

В поліції кореспонденту агенції повідомили, що аналогічний автопробіг пройшов також у Бердянську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-