На Рівненщині готуватимуть промислових альпіністів

На Рівненщині готуватимуть промислових альпіністів

Відео
Укрінформ
Навчально-практичний центр з підготовки фахівців для висотних робіт у будівництві почав діяти на базі вищого професійного училища №1 Рівного.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив директор обласного Департаменту освіти і науки Петро Коржевський.

«У новоствореному навчально-практичному центрі «Сучасні висотні роботи в будівництві» готуватимемо фахівців для усіх регіонів України, де особливо потрібні спеціалісти під час реалізації програми «Велика термомодернізація», якою передбачено масштабне утеплення будівель, у тому числі висотних. Тому в такому центрі навчатимуться не тільки промислові альпіністи, а й покрівельники, монтажники систем вентиляції та кондиціонування, ремонтники висотних частин будинків, реставратори декоративного тинькування», - розповів Коржевський.

За його словами, випускники центру отримуватимуть фах спеціаліста з термомодернізації.

Це вже 30-й навчально-практичний центр на Рівненщині, де готують фахівців робітничих професій. А центр «Сучасні висотні роботи в будівництві» починає діяти в межах проєкту Rivne work hub, згідно з яким враховується регіональне замовлення до потреб ринку праці.

В обласному департаменті освіти кореспонденту агентства повідомили, що вартість проєкту – майже 3,4 млн грн, з них 1,8 млн грн – кошти державної субвенції, 1,3 млн грн - бюджету Рівного, ще 274 тис. грн – власні кошти закладу.

Нині вже закупили будівельну люльку, вишка-туру, автогідропідйомник, різноманітне спорядження для промислового альпінізму.

Проєкт Rivne work hub - це створений 2021 року майданчик для взаємодії роботодавців, центру зайнятості та центрів професійної підготовки Рівненщини.

Як повідомлялося, цьогоріч в Україні стартує проєкт масштабної термомодернізації багатоквартирних будинків. Про це заявив Президент Зеленський. Він назвав термомодернізацію єдиною реформою, що наразі здатна забезпечити енергонезалежність держави. Орієнтовну вартість реформи Зеленський оцінив у 300 млрд грн, в тому числі 100 млрд грн планується витратити у перші три роки.

Раніше повідомлялося, що проєкт державного бюджету на 2022 рік передбачає виділення 2,6 млрд грн Фонду енергоефективності. Станом на листопад він отримав та зареєстрував понад 840 заявок від ОСББ на участь у програмі термомодернізації житлових будівель.

Фото: facebook.com/vpu1Rivne

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-