На шахті «Новодружеська» майже два тижні протестують гірники - вимагають зарплату

На шахті «Новодружеська» майже два тижні протестують гірники - вимагають зарплату

Укрінформ
На Луганщині гірники шахти «Новодружеська» (АТ «Лисичанськвугілля») 13-ий день протестують, вимагаючи погашення заборгованості із зарплати. Видобуток вугілля призупинено, але шахта знаходиться в режимі життєзабезпечення.

Як передає Укрінформ, про це 30 грудня у Фейсбуці повідомив голова Незалежної профспілки гірників України (НПГУ) Михайло Волинець.

«13 день акції протесту на шахті «Новодружеська» Лисичанськвугілля. Вчора, із 300-мільйонного траншу, перед шахтарями Лисичанськвугілля закрили близько 30% зарплати за жовтень і до 10% листопада - в цілому люди не отримали навіть половини зарплати», - написав профспілковий лідер.

Він зазначив, що гірники мають намір продовжувати протест, не видобувати вугілля, доки їм не виплатять зарплатного боргу.

Раніше Волинець повідомляв, що попри тиск з боку адміністрації підприємства, гірники шахти «Новодружеська» відмовляються спускатися в шахту, доки їм не виплатять зарплатну заборгованість за 3 місяці.

Акція протесту гірників на цій шахті розпочалась 18 грудня, коли 12 прохідників з 4-ої зміни відмовились виїжджати з-під землі, потім протест перейшов у формат наземної акції протесту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-