На Житомирщині врятували рідкісного птаха, що гніздиться на Алясці

На Житомирщині врятували рідкісного птаха, що гніздиться на Алясці

Фото
Укрінформ
На Житомирщині у природному заповіднику «Древлянський» врятували рідкісного птаха гагару полярну, що гніздиться на Алясці та півночі Європи.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла науковий співробітник заповідника Світлана Шевченко.

«Гагару полярну – гагару чорнодзьобу виявили працівники газового господарства. Птах ковзався, тож газовики вирішили, що йому потрібна допомога і привезли його в заповідник. Насправді ж він не пересувається сушею, бо це водоплавний вид. Гагара полярна – рідкісний мігруючий птах, якого зустріти на Поліссі – справжнє диво», - зазначила Шевченко.

На Житомирщині врятували рідкісного птаха гагару полярну / Фото: природний заповідник «Древлянський»

За її словами, співробітники заповідника порадилися з орнітологом Андрієм Бокотеєм, аби знайти спосіб допомогти гагарі полярній. Науковець зауважив, що птах не виживе в домашніх умовах, тому порадив випустити його у водойму, де не замерзає вода.

«Ми випустили гагару полярну у водойму колишньої ГЕС, що у Розсохівському природоохоронному науково-дослідному відділенні. Вона у воді, що є її звичним середовищем, одразу ожила і почувається комфортно», - додала Шевченко.

Наукова співробітниця зауважила, що гагара полярна гніздиться в арктичних та субарктичних зонах, частково на Алясці. У європейських країнах її можна зустріти в Норвегії, Швеції, Фінляндії, Шотландії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-