СБУ блокувала розкрадання запчастин для військової бронетехніки на мільйон

СБУ блокувала розкрадання запчастин для військової бронетехніки на мільйон

Фото
Укрінформ
Контррозвідка Служби безпеки України викрила масштабне розкрадання запчастин та комплектуючих до військової броньованої техніки однієї з військових частин Хмельницької області.

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ, передає Укрінформ

Матеріалами слідства свідчать, що до злочинної діяльності причетний службовець-контрактник, який разом зі своїм батьком організували викрадення комплектуючих до бронетехніки. Військовий вивозив крадене з частини на власному автомобілі чи передавав їх батьку через огорожу. Викрадене зловмисники зберігали у гаражному приміщенні для подальшого продажу.

СБУ блокувала розкрадання комплектуючих для військової бронетехніки на Хмельниччині / Фото: СБУ

Правоохоронці провели 12 обшуків. Під час слідчих дій було виявлено і вилучено десятки вузлів та деталей, комплектуючих до військової броньованої техніки: прилади нічного бачення; гідропідсилювачі башт; генератори; перископи; оптичні прилади; засоби управління вогнем; світломаскувальні комплекти та інше.

За попередніми даними, загальна вартість викраденого майна становить приблизно 1 млн гривень.

У межах кримінального провадження обом зловмисникам повідомлено про підозру.

Триває досудове розслідування за ч. 3 ст. 410 (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялось, контррозвідка СБУ запобігла викраденню деталей, призначених для ремонту військової техніки у районі ООС. Зловмисники хотіли незаконно продати їх зі складів державного підприємства «Миколаївський бронетанковий завод».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-