У бердянському зоопарку тигри вийшли на першу снігову прогулянку

У бердянському зоопарку тигри вийшли на першу снігову прогулянку

Фото
Укрінформ
Бенгальські та уссурійські тигри приватного зоопарку "Сафарі" у Бердянську вийшли на першу снігову прогулянку.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У зоопарку живе пара уссурійських та шість бенгальських тигрів. Хижі кішки вийшли на прогулянку по першому в цьому році снігу.

В одному з вольєрів живе молода пара Кен і Монро. Хижакам 4 роки. У світі тварин вони вважаються підлітками. Вони ще не набрали маси і не досягли повного розміру.

Бенгальські та уссурійські тигри вийшли на прогулянку / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

У другому вольєрі - дорослі тигри Азіра і Француз разом з одним зі своїх малюків, який народився у квітні.

У тигреняти ще немає імені, і важить воно поки що близько 100 кг, але вже через кілька років воно буде не менше, ніж його батько, - Француз важить 270-280 кг.

"Ми оголошували конкурс на вибір імені для малюка, але через те, що у конкурсі взяли участь в основному діти, всі запропоновані варіанти були недоречні, типу "Ракета". Тому ми знову оголошуємо конкурс. Хотілося б, щоб у бенгальського тигреняти, яке народилося у квітні, з'явилося ім'я", - розповів власник зоопарку Ігор Кальченко.

Малюк житиме з мамою до 3 років, так само як це відбувається в дикій природі.

За день один тигр з'їдає мінімум 10 кг яловичини. Їдять хижі коти 6 разів на тиждень, ще один день - розвантажувальний. На рік на одного тигра припадає до 3 тонн м'яса, це на пів тонни м'яса більше, ніж потрібно леву. У розвантажувальний день хижакам дають молоко та вітаміни.

"Бенгальські тигри - меланісти, у природі вони народжуються один раз на 10 000 випадків і виживання їх дорівнює нулю, вони як "білі ворони". Але в неволі вони розмножуються чудово. Яскравий приклад тому Азіра і Француз - пара щороку наводить потомство по два малюка", - пояснила речниця зоопарку Аліна Голованова.

У світі білих тигрів наразі трохи менш як 2 000 особин, у тому числі 130 – у неволі, з яких 100 – в Індії, решта живуть по всьому світу.

Амурських тигрів у світі залишилося близько 300 особин.

"Уссурійський тигр - найбільша хижа кішка на планеті. Вони полюють навіть на ведмедя, який є, у свою чергу, найбільшим хижаком на планеті", - додав Кальченко.

Усі тигри занесені до Червоної книги.

У бердянському зоопарку налічується понад 150 видів тварин. Тільки цього року тут з'явилися пуми, патагонські мари, хамелеон, лелеки марабу, пелікани кучеряві.

У засніжених вольєрах навіть у морозну погоду гуляють білі вовки, пуми, верблюди, леви, пантери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-