У Кропивницькому відкрили школу олімпійського резерву

У Кропивницькому відкрили школу олімпійського резерву

Фото
Укрінформ
У Кропивницькому відбулося відкриття Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву-2.

Як передає Укрінформ із посиланням на Урядовий портал, об’єкт входить до Програми Президента «25 спортивних магнітів».

«Цьогоріч спортивна школа отримала субвенцію від Мінмолодьспорту. Наше головне завдання - створювати всі належні умови для того, щоб розвивався дитячий спорт, покоління зростало здоровим, а українці займали місця на п’єдесталах усього світу!», - зазначив міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

У Кропивницькому відкрили школу олімпійського резерву / Фото: Кіровоградська ОДА, Фейсбук

У школі можуть проходити змагання всеукраїнського рівня та навчально-тренувальні збори провідних легкоатлетів України в зимовий період.

Обласна СДЮШ проводить відбір та підготовку спортсменів резерву для збірних команд України, а також для участі у всеукраїнських та міжнародних змаганнях. У закладі функціонують п’ять відділень з олімпійських видів спорту (легка атлетика, бокс, бейсбол, софтбол і футбол), у яких займаються близько 600 дітей та працює 31 тренер-викладач.

Як повідомлялося, у 2021 році субвенцію отримали 11 багатофункціональних спорткомплексів. Усі об’єкти призначені для проведення всеукраїнських та міжнародних змагань, навчально-тренувальних зборів для національних збірних команд не менше ніж із п’яти олімпійських видів спорту, а також для занять масовим спортом. Цьогоріч було заплановано відкриття п'яти таких комплексів: перший вже відкрито в Бучі, зараз - у Кропивницькому, ще три незабаром запрацюють у Мелітополі, Полтаві й Маріуполі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-