На Закарпатті громадянин Нігерії стрибнув у річку, аби потрапити до Словаччини

На Закарпатті громадянин Нігерії стрибнув у річку, аби потрапити до Словаччини

Фото
Укрінформ
Прикордонний наряд Чопського загону врятував громадянина Нігерії, який намагався нелегально потрапити до Словаччини, перепливши річку Уж.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби.

"Під ранок прикордонний наряд відділення "Паладь Комарівці" помітив рух невідомої особи в бік кордону… Побачивши прикордонників, не зважаючи на холодну погоду, чоловік стрибнув у річку. Але він одразу зрозумів, що погарячкував, адже глибина річки та швидкість течії виявилися не такими, як він собі уявляв, і дістатися протилежного берега в таку пору року йому абсолютно не під силу. Тож порушник спробував повернутися, прикордонникам довелося йому допомагати вибратися на берег", - розповіли в ДПСУ.

Фото: facebook.com/zahidnuy.kordon
Фото: facebook.com/zahidnuy.kordon

Як зазначається, правоохоронці швидко доставили нелегала до підрозділу, знайшли йому сухий одяг та взуття. Порушник, який не мав жодних документів, розповів, що він є громадянином Нігерії, деякий час працював у Харкові двірником, а згодом вирішив у пошуках кращого життя дістатися ЄС.

У двох наплічниках чоловіка виявили 900 євро, ноутбук, планшет, мобільні телефони та інші речі. Прикордонники встановлюють особу затриманого та перевіряють правдивість його слів.

У будь-якому разі іноземцеві доведеться відповідати за ст. 204-1 КУпАП (Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України). Рішення у справі прийматиме суд.

Як повідомляв Укрінформ, прикордонники Чопського загону затримали двох громадян Туреччини, які намагалися незаконно потрапити до Словаччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-