В Одесі під час спроби втечі із СІЗО підстрелили в’язня

В Одесі під час спроби втечі із СІЗО підстрелили в’язня

Укрінформ
В Одесі охоронець слідчого ізолятора запобіг спробі втечі в'язня, поранивши його в ногу.

Про це повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції в області, передає Укрінформ.

«Поліцейські розслідують факт замаху на втечу зі слідчого ізолятора 34-річного уродженця Харківщини, який знаходився під вартою за підозрою у скоєнні наркозлочину, передбаченого ч.3 ст.307 Кримінального кодексу України», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що близько 7-ї год. ранку черговий повідомив постовому про правопорушника, який біг до стін слідчого ізолятора. Виявивши втікача, працівник внутрішньої служби попередив про застосування вогнепальної зброї, після чого зробив попереджувальний постріл.

Проте втікач на законні вимоги не реагував. Тоді постовий здійснив постріл у бік зловмисника, поранивши його у ногу. Правопорушнику викликали «швидку», його доставлено до лікарні, поінформували в поліції.

За фактом замаху на втечу з-під варти розпочато досудове розслідування. Правопорушнику загрожує від трьох до п’яти років позбавлення волі. Правоохоронці встановлюють всі обставини події.

Також розпочато службове розслідування, у рамках якого буде надана правова оцінка діям постового. Співробітниками Державного бюро розслідувань Одеської області внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) Кримінального кодексу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-