Злодія «Кобу Руставського» із санкційного списку РНБО відправили у СІЗО

Злодія «Кобу Руставського» із санкційного списку РНБО відправили у СІЗО

Укрінформ
У Миколаївській області суд відправив до слідчого ізолятора "злодія в законі" із санкційного списку Ради національної безпеки і оборони України на прізвисько "Коба Руставський".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція

"Коба Руставський" також розшукується за вчинення тяжких злочинів компетентними органами Королівства Іспанії. Сьогодні суд застосував до "вора в законі" екстрадиційний арешт.

Як зазначили в поліції, 1 грудня співробітники Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції затримали "злодія в законі", який незаконно потрапив на територію України. Його помістили до Миколаївського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства.

"Крім того, "Кобу Руставський" із 2016 року розшукують правоохоронні органи Іспанії за вчинення особливо тяжких злочинів. А саме – за створення злочинної організації, замовне вбивство у Франції та зберігання майна, здобутого злочинним шляхом. Також він був так званим "опікуном" "коронованих" представників злочинного світу Іспанії", - ідеться у повідомленні.

23 грудня, отримавши відповідні документи, що надають дозвіл на екстрадицію, поліцейські затримали його у порядку ст. 208 (затримання уповноваженою службовою особою) та ст. 582 ( затримання на території України особи, яка розшукується іноземною державою ) Кримінального процесуального кодексу України.

"Сьогодні суд задовольнив клопотання прокурорів Миколаївської обласної прокуратури та застосував екстрадиційний арешт до "злодія в законі". До моменту вирішення питання про його видачу та фактичну передачу компетентним органам Королівства Іспанії "Коба Руставський" буде перебувати у СІЗО", - заявили в Нацполіції.

За іспанським законодавством йому може загрожувати до 24 років ув’язнення.

В поліції нагадали, що у березні 2020 року "авторитета" вже затримували для подальшої екстрадиції, проте за рішенням суду звільнили з-під арешту. Відтоді він почав переховуватися від правоохоронних органів, аби уникнути видачі компетентним іноземним органам.

Як повідомляв Укрінформ, у березні міністр внутрішніх справ тодішній Арсен Аваков заявив, що одеський суддя повністю нівелював роботу поліції, коли звільнив від покарання "злодія в законі" "Кобу Руставського". 

За словами Авакова, Суддя заборонив вилучити у затриманого "злодія у законі" неправомірно отриманий український паспорт і відмовився приймати рішення про переміщення в пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства.

Фото: npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-