На Луганщині сьомий день протестують шахтарі - вимагають зарплату

На Луганщині сьомий день протестують шахтарі - вимагають зарплату

Укрінформ
На Луганщині сьомий день триває страйк гірників шахти «Новодружеська» Лисичанськвугілля, які вимагають виплати зарплат.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, передає Укрінформ.

"Сьомий день триває акція протесту на шахті «Новодружеська» Лисичанськвугілля. Призупинено видобуток вугілля, на шахті підтримується режим життєзабезпечення. Попри тиск з боку адміністрації підприємства, гірники відмовляються спускатися в шахту, доки їм не виплатять зарплатну заборгованість за 3 місяці", - йдеться у повідомленні.

Фото: Михайло Волинець, Facebook
Фото: Михайло Волинець, Facebook

Волинець нагадав, що акція протесту гірників розпочалась 18 грудня, коли 12 прохідників з 4 зміни відмовились виїжджати з-під землі. Потім протест перейшов у формат наземної акції протесту.

"Протестувальники зазначають, що ще ніколи, жодна влада, не допускала ситуації, коли людей до Нового Року та Різдва залишали без хліба на столі", - наголосив голова профспілки.

Крім того, у НПГУ поінформували, що на шахті «Гірська» ДП «Первомайськвугілля» четверту добу триває підземний протест. 15 гірників протестують у вибої, вимагаючи віддати 43 млн грн, зароблених і не виплачених працівникам підприємства починаючи з вересня ц. р.

Напередодні Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що, враховуючи важливість питання погашення заборгованості із заробітної плати перед працівниками державних вугледобувних підприємств, звернулася до голови Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Юрія Арістова з проханням першочергово розглянути законопроєкт № 5891-1 на засіданні Комітету з метою його підготовки до другого читання.

Фото: Телеканал 24

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-